Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите рецепти представя

...
Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите рецепти представя
Коментари Харесай

Ето я любимата рецептата за вкусна паста на шеф Владислав Пенов

Тази седмица в рубриката " Денят като манджа “ на " Фокус "  своите предписания показва шеф Владислав Пенов. Той е кулинарен актьор. През годините началник Пенов усъвършенства уменията си в влиятелни български заведения за хранене, след което излиза на интернационалната кулинарна сцена - в Бристол, Копенхаген.

В момента е началник готвач и съсобственик на ресторант Космос, който беше определен за ресторант на годината.

Днешното предложение на началник Пенов е обичаната на фамилията му паста.

" Това е една обичана паста, която сготвям у дома и сина ми и жена ми обожават – спагети с маслини, с малко чили, магданоз и пармезан. Много елементарни, обаче в същото време обичани и доста вкусни. Трябва ни един пакет спагети, към 120-150 мл прекрасен зехтин, една връзка магданоз,  3-4 скилидки чесън, 2-3 сушени чушки Пеперончино, към 70-80 г пармезан - прекрасен и към 100 г маслини без костилка. Аз употребявам Каламата, нарязани на дребно.

В подобаващ съд, касерола или дребна тенджерка, загряваме зехтина на доста слаб огън и прибавяме скилидките чесън, смачкани напряко с люспата и дръжките магданоз. Оставяме ги по този начин за към 10 минути на доста спокоен огън, с цел да си пуснат усета и аромата. Гледаме да не ги изгорим, по тази причина огънят е доста спокоен. Междувременно си кипваме водата за спагетите, овкусена с морска сол. Прецеждаме зехтина от чесана и магданоза и го оставяме настрани. Щом сварим спагетите, гледаме да ги сварим малко преди al dente, би трябвало да се леко твърди, щом ги сварим, прибавяме зехтина към тях в тенджерата, объркваме ги хубаво и авансово си резервираме малко от водата, в която сме варили пастата – прибавяме малко от водата и ги доваряваме вътре като бъркаме. Трябва да се получи една емулсия сред водата и зехтина – получава се нещо като сос ", сподели готвачът.

" Самата паста си пуска нишесте. Така уплътнява соса, който след това полепва по пастата и става извънредно вкусна. Това е верният метод за готвене на паста, италианците употребяват постоянно водата. Накрая прибавяме маслините, прибавяме магданоза. Пастата е хубаво да се вижда да лъщи. Ако не лъщи, може да прибавим на тънка струйка зехтин и да продължим да бъркаме пастата, с цел да се получи тая въпросна емулсия, за която приказваме. Накрая, до момента в който е гореща, дърпаме я настрани и изсипваме авансово настърганият пармезан, объркваме доста хубаво и сервираме незабавно ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР